Het lekkerste pannenkoeken recept. En nog gezond ook!

Gezond, super easy en favoriet bij de kids!

17 maart is het Nationale pannenkoekdag. En als je nu denkt, pannenkoeken dat is typisch Hollands! Nee dus!

Echt waar, ik dacht het ook! Maar wat blijkt? De basis ingrediënten, meel, eieren en water waren namelijk al in de steentijd voor handen. Kruisvaarders hebben het recept vanuit China en Nepal naar Nederland gebracht, maar het eerste echte pannenkoeken recept is gevonden uit 1439, Cool toch!

Maar ik denk dat we in Nederland als enige land pannenkoeken als hoofdmaaltijd eten. 

Hartig, zoet, lunch, ontbijt of diner, het kan eigenlijk altijd. En dit jaar op 17 maart!

pannenkoeken recept

 

Eet jij vaak pannenkoeken met de kids? Hier smullen ze ervan! Wat ik zelf echt heerlijk vind zijn bananen pannenkoekjes als ontbijt en deze zijn nog gezond ook! En bonuspunten voor jou want pannenkoeken als ontbijt = feest!

 

Super easy recept voor bananen pannenkoekjes.

Wat heb je nodig;

easy pannenkoeken recept

Voor 4 personen

  • 3 Rijpe bananen
  • 3 Eieren

 

Bereidingswijze:

Bananen prakken en eieren erdoorheen kloppen. Voor de smaak kan je er een beetje kaneelpoeder doorheen roeren. Beetje plantaardige olie in de pan en bakken maar! Zo kom je gelijk van je overrijpe bananen af.

Maak er van die leuke kleine, iets dikkere pannenkoekjes van. Heerlijk met lekker veel vers fruit zoals blauwe bessen en aardbeien, ok en een beetje stroop of poedersuiker mag best…

Serveer het als een ‘stack of pancakes’ stapel een paar pannenkoekjes op elkaar op een leuk kinderbord, zoals bijvoorbeeld de stijlvolle Mushie borden met bijpassende bekers en kinderbestek, fruit erop en smullen maar! 

Wist je dat je bij Hippy zelf een uniek kinderservies kan samenstellen?

Mushie servies

Creëer zelf een uniek kinderservies, mix & Match met de fijne kleuren die mooi blenden met de rest van jouw servies aan tafel. Ook erg leuk om cadeau te doen! Doe er een leuk receptenboek voor kids bij met eerste babyhapjes of je eigen favo recept voor een babyhapje, dan heb jij echt een super tof en uniek kraamcadeau, wedden dat ze het leuk vinden!

Heb jij nog een leuk recept voor baby of kids? Laat het hieronder achter, zo blijven we elkaar inspireren en wellicht deel ik jou recept op insta of een volgende blog. Veel plezier met bakken en eet smakelijk!

 

Liefs,

Stephanie

Hippy

Laat een bericht achter

Bedankt voor je bericht! Zodra deze is goedgekeurd wordt het bericht gepubliceerd


Liquid error (sections/article-template line 246): Could not find asset snippets/spurit_dmr_collection_template_snippet.liquid